Wednesday, January 13, 2010

ingatan yang resah


recently,aku slalu teringat dkt pakcik aku yg jaga aku dari kecik..actually die balu kepada arwah cik aku..sounds funny but they are really true love..respect and adore their love (how i wish to be like them)..pakcik aku mmg seorang yg setia,sabar dan penyayang..sungguh pun die kurang pendengaran dan setiap kali aku berborak dgn die harus memekik tapi die tetap xkan berhenti menanya itu dan ini..sejak aku dh bekerja ni, aku jarang sekali berjumpa dgn die..masih ingat lagi janji aku pada arwah cik yang aku akan jaga pakcik aku bile die tiada TAPI itu suma janji palsu kerana ada BORDERS antara kami yang menghalang..aku dengan die haram duduk serumah kerana kami tiada pertalian darah..sedih betul bila kerana barriers itu aku semakin menjauh dgn die tapi itu adalah larangan agama dan berdosa kalo aku xikut..


dh 2 malam aku teringat kt pakcik tapi ada saja penghalang yg buat aku leka dan lalai untuk tidak kol die..bile dh nk tido baru teringat..hmm time tu dh pukul 12 of cos die dh tido..hati aku resah,risau dan gelisah..mcm2 bermain dlm fkran nie..sehat ke die?sakit teruk ke die?(sejak arwah cik meninggal,badan die semakin susut..perubahan yg ketara,aku rasa aizat AF pun kalah sbb aizat perlu berdiet tapi pakcik aku kehilangan cinta hati die jer, badan die terus kurus)..umur die pun dh mencecah 80 something membuatkan aku semakin risau..kol tengah hari semalam xangkat..RISAUNYA..



leganya harini sbb aku baru lepas berbual dgn die td..our conversation was short but sweet..suara die yg ceria membuatkan resah gelisah aku hilang..die tanya bile aku nk blk and pastinya jwpn aku "Raya Cina neno balik lah"..hmm rindunya kt die dan kucing yg dh lama aku tinggalkan 'Cipu Dabab'..die pun ckp aku dh lama xkol die,mmg betul dh lama sgt aku xkol die..aku yg salah, Maafkan neno ye pakcik..


p/s::hmm terasa seperti mata ini berkaca mahu menangis..uwaa...

1 comments:

Fazilicious said...

pakcik sentiasa ingat kat neno dan abang. dont worry. pakcik is healthy, cuma sakit pinggang. he is a survivor. c-poo skrg ni dok melekat tepi akak. mungkin dia sunyi tapi akak layan dia sejak kebelakangan ni, so dia makin ceria. suka nak masuk bilik dan lepak2 atas lantai tikar ni. maybe kalau ada rezeki, akak nak train dia pooh pooh dan makan kat atas, so pakcik takyah turun ke bawah lagi.

Post a Comment