Tuesday, January 10, 2012

Bila Aku Mula Ber"Hijab"???


Permulaan Hijab dgn Syria Hood by Pearl Haya

On the Way Kenduri dengan Fareeda Scarf

Day before kena Diarrhea (Dinner dgn Hubby di Bangi) pic latest lah jgk..


Assalamualaikum... (xjwb dosa ye..tetiba aku jd sopan santun pulak)

Sesuai kan dgn tajuk tu..hehe..actually it happened on 2011 tp tetiba rasa nk bercerita on 2012.maybe sbb spttnya aku berhijab on 2012 tp disbbkan terbukanya pintu hati utk berhijab maka on hujung bulan Julai 2011 (xbrapa igt tarikhnya ttp sebelum Raya rasanya)...masa tu saya ditinggalkan suami sebab dia outstation ke South Africa (bkn tinggal apa2 pun)..saja je buat ayat gempak...emm i had a terrible dream...mungkin xperlu dikongsi disini tapi cukup la dgn saya katakan mimpi yang takut yang mungkin memberi petunjuk kepada saya sehingga ke hari nie...emm saya masih lagi dlm proses penyesuaian diri dgn pemakaian tudung and menutup aurat sepenuhnya nie...masa mula2 pakai tu terjebak sebentar dgn shawl2 nie..konon nk lilit2 smpi terlilit tengkok...haha lepas tu dh malas kembali kpd syria...senang, selesa, xpyh nk gosok sgt and nampak kemas lah...and skang ni saya suka pki tudung layer2 dari Fareeda...hopefully ada rezeki lebih utk menambah koleksi...

2 comments:

mEiZ SHA said...

fuyoooooooo
tudung mahal tu..:)
lawa..xpe janji ikhlas kerana allah beb..

aku sentiasa menyokong mu..;D
sama2 laa kite berubah ye..;)

♥me said...

aku beli mase Crazy Sale je..kalo harga asal xmampu lah...xde la suma tudung Fareeda, aku ada je beli tudung longgok2...yg penting selesa and kemas bila pakai tu je..hehehe..thanx weh..

Post a Comment