Wednesday, May 19, 2010

Chermin Ajaib

Kenapa perlu title chermin???hehe...dlm kehidupan kite mmg chermin sentiasa kite perlukan..nak make up, nk sikat rambut even nk pakai baju skali pun..but this title xde relatenya dgn suma kegunaan chermin tu...juz nk share dgn perangai manusia ni yg xpnh nk lihat diri sendiri dulu sebelum mengata or mengutuk orang...kadang2 aku rasa nak jer bwk chermin panjang tu gi tunjuk dpn diri dorg so dorg leh sedar siapa dorg sebenarnya...kalo dorg tu perfect aku xkisah tp dorg pun xperfect sebenarnya...bile kite tegur secara sindiran tahu tersentap..tp penah x dorg tu fikir apa ajer tindakan yg dorg buat tu leh bg kita ni menyentap jugak...perkara yg paling buat aku menyentap skali ialah bila kata aku ni GEMOKKK..aku tau aku ni gemokkk tp xperlu nk ditegur2..aku tau keadaan aku..bkn nya aku mintak nk jd gemokk mcm ni..aku dilahirkan dlm keluarga yg berdarah india..and side arwah ayah aku mmg sumanya ber'spare tyre' lebih..so aku yg xmkn byk ni mmg akan jd gemokk la dan skang ni mmg aku kuat makan...kalau aku mkn byk lg betambah2 gemokk..nape perlu tegur mcm diri mereka perfect sgt..sebelum tegur badan org pi tengok chermin dulu tah2 ada kekurangan diri sendiri, xsedar pulak kan..aduhai manusia...xpernah nk fk bila berbicara...dan manusia mcm aku jugak kejenya menyentap jugak..well sebab kita ni manusia so mmg lumrah kita mcm nie...

ikhlas dari NENO YG GEMOKKK...

7 comments:

...miSs fADziAnty... said...

..sama la kes kita nenoe..aku pun stress org asik dok ckp aku makin gemok...
...mmg betul la aku makin gemok,tapi tak yah la nak tegur sepanjang masa kan...
..mmg tak pasal2 aku sound balik time-time tu jgk...;p

♥me said...

entahla nad..aku dh cuba mcm2 tp stil gemok jgk..kita ni telebih senang hati kot..hehe..

Phat said...

x de gemok nye..korang tu...

hannah yunos said...

oi.gemuk celah mana ko tu?aku ye la semakin membesar..hehehe :)

Salasiah Ammar said...

neno...sabar ye..klu ko selalu org tegur gemok..aku lak, org selalu tegur kurus...setiap masa klu ada je yg ley kaitkan ngan kurus kering mesti kena kat aku...aku mmg keck hati sgt2..sbb yg tegur pon mmg bukan spesis body meletop pon..klu mmg body cantik takpe gak..ni ada yg lg kurus kering dr aku pun penah kutuk aku, siap kata, naseb baik aku tak lg kurus kering mcm ko...so cmne tu?? ni mmg spesis org yg sama, yg suke kutuk2 ko tu...

kdng2 aku pk, kurus salah, gemuk pun salah...takpe la neno, yg penting kita sihat n ada org yg syg kita...org jeles ngn kita je sbnrnye tu..

yg ikhlas;
sal

Amyza_nia said...

hi..saya blog walking..n jumpe blog awak..saya paham n setuju dengan awak..saya pun slalu alami keadaan yang sama..n yang paling saya x suka bila orang yg wat anggapan org gemuk ni makan gelojoh...macam diri dia perfect sangat...

salam perkenalan:
amyza

Faz said...

mana neno ada gemuk..tak nampak pun.

Post a Comment